Valborg

Idag är det Valborg å min pappa jobbar tyvärr så jag och mamma va hos mormor å moffa rune som "vanligt" å grillade. Det vart ett snabb besök då mormor är jätte förkyld och jag va ganska trött å mammig, så vi stannade i ungefär 2h och när vi kom hem hann mamma knappt byta till pyjamas på mig innan jag somnade.

Mamma och pappa älskar mina stora fina blå ögon och mina långa ögonfransar så här kommer ngr bilder på mig från dagen :)

Puss Tuwa

image101

Men mamma jag hade ju nästan Flora å så kommer du å stör...

image102

E det dom här du vill åt..blink blink *ler*

image103

image104

image105

image106

image107

image108

Ja jag vet att det blev ganska många bilder men ni vet väl hur stolta mammor e...phuuu lite jobbiga ibland hihi...

My name is TUWA :)

Jag lovade ju förra veckan att ni skulle få se bilderna som min moster tog när hon "bodde" här i finspång så här kommer de!
Detta är min special min, jag fnyser med näsan och andas häftigt ut å in, de ni hihi... :)

Puss Tuwa


image98

Nu börjar jag, först rynkar näsan å suger i luften..

image99

..nu har jag fått in rytmen....

image100
..å nu, nu e jag riktigt på G hihi

Helgen som gått

Pappa jobbade som vanligt i fredags så mamma och jag var inbjudna på grillkväll hos mormor och det va vi inte sena att tacka ja till. Morbror kom dit och busade med mig så nedan får ni en bild på det :)

I lördags så skulle mamma och pappa bort så jag sov över hos mormor, men det gjorde ju även kusin Leoni så vi hjälptes åt att leva rövare hihi. Men jag tyckte det var lite jobbigt när Leoni var ledsen så då blev även jag det, men det gick över snabbt som vanligt jag är ju en glad person :)

Mamma och pappa kom hem sent på natten och hämtade upp mig så jag fick sova hos dem, mamma tyckte jag va så söt för jag åt upp en hel flaska lelle sovandes. De kom väl ngn gång vid 03.30 men det struntade jag i så klockan 07.20 tyckte jag det var dags för mamma och mig att äta lite sen busa, det gjorde vi till strax innan elva på förmiddagen sen va vi båda helt slut.
Söndagen blev lugn vi myste mest hemma och jag var trött efter helgens eskapader.

Puss Tuwa

image97

Who´s the girl??!!

Jag kryper

Yes nu gör jag det kryper på riktigt egentligen har jag gjort det i ca en vecka men har glömt att berätta det för er bara :)
Men jag tycker fortfarande åltekninken går fortare så den använder jag mig fortfarande av.

Puss Tuwa

Sköna onsdag

Idag har det varit underbart väder ute så vi har spenderat mycket av dagen i solen, inte direkt i solen för det är inte bra för mig men ni fattar ;)

Pappa var så duktig å bytte däck på bilen (nästan själv ett litet gästspel av morbror dock) hihi.
Moster är i byn för mormor å morfar Rune har åkt iväg på en liten minisemester så moster är hus/hund vakt det tycker jag e kul för då kan jag busa med min lilla kusse lite.
Idag skrattade hon till och med åt mig när jag gjorde min speciella min, det kommer bilder på den senare för mamma har ingen kamera den här veckan för den har mormor med sig. Dock så förevigade moster ett par fina stunder så jag väntar på att hon ska skicka över dem när hon "flyttar" hem igen :)
Höll på att glömma men jag har fått en ny tand igen, rena rama tandfabriken jag hihi, det är den på vänster sida i överkäken så snart har jag fyra gaddar där. Foto kommer på det med :)

Puss Tuwa

Här kommer min familj från pappas sida

Det e ju mamma som bloggar mest åt mig så det blir mest bilder på min släkt från mammas sida, men här kommer mina bilder från pappas sida av släkten :)

Puss Tuwa

image93

Farfar och farmor - jag ca 2mån :)

image94

Farbror Mårten i sitt esse... haha

image95

Faster Ulrika och Uffe.. vid deras bröllop den 15/3 -08..

image96

Jag och mina kusiner Elin (4år i sommar) och Ida(2år i sommar) de är födda på samma dag 1/7 med 2års mellanrum hur sjukt e det hihi....

Morbror

jag har ju nu visat bilder på hela min familj men min morbror e nog inte med ngn stans så här kommer bilder på honom å flickvännen :)

Puss Tuwa

image92

Visst e de fina, mamma ÄLSKAR Amandas klänning :) å jag med det e ju svart å rosa hihi...morbror e stilig han med såklart vi har ju samma gener..typ...haha

Min mamma och pappa :)

Här kommer bilder på mina föräldrar som jag är ett resultat av sann KÄRLEK :)

image86

Mamma å Pappa :)

image88

Mamma tror hon e snygg, innan jag kom till världen ...

image89

Mamma när jag var 2månader :) Hon e gammal nu hela snart 28år, men hon visar fortfarande leg när hon e på systemet så hon tror hon e 22år ...shyss säg inget ;)

image90

Pappa innan jag kom till världen 20år...(där han fortfarande e ung han e ju hela 23år nu hihi )

image91

Jag och Pappa julen -07 jag ca 3mån +..hihi...

Ett STORT tack till Emma

Jag vill bara tacka min mammas kompis Emma som gjort min blogg sååå snygg och cool, hon har gjort två faktiskt å mamma hade svårt å välja. Den andra har jag helt inte sett ännu så det är inte helt omöjligt att jag väljer den, det är svårt att välja helst ska det bara finna en eftersom min mamma e så velig så kan VI inte bestämma oss. Hur som helst så här ser den ut än så länge hihi

har ju självklart inget bra kort på Emma men det kommer hihi

Puss Tuwa

Tandsing feber

Jag har fått feber igen, det beror på min nya tandsing säger mamma och jag tycker inte om den.
Feber är en ond sak som verkar komma å gå! Dessutom har jag kommit in i en fas nu då jag BARA vill va med mamma helst hela tiden. Men det är ju mysigt vilket mamma också tycker så länge hon inte tex måste gå på toa el laga mat.

Lägger in ngr bilder från i torsdags då vi var hos moster och Leoni i stan.

Puss Tuwa

image84

image85

Jag ska..

Har ju inte bloggat nu på 2dagar men jag ska jag lovar, just nu e jah så trött bara å ligger i min säng. Mamma och jag var ute på lång promenad å det tar ju på krafterna, på vägen hem svängde vi förbi mormor oxå och jag passade på att äta lite.

Mamma har vart så duktig idag och lagat mer matlådor åt mig idag blev det kalopps med morötter haricot vertes och potatis och sen gjorde hon kyckling med ris, morötter, haricot vertes och örtsås. Det sistnämda åt jag ikväll super gott jag gillar faktiskt all mat mamma lagar och det är hon väldigt glad för. Nu har jag nog ca 40 portioner i frysen av varierande rätter :) Det går ingen nöd på mig inte hihi....

Jag ska berätta mer sen vad vi hittade på igår vi var nämligen iväg på utflyckt som vanligt och mamma har bildbevis hihi men som sagt mer om det sen, nu ska jag vila klart först :)

Puss Tuwa

Mormor och Morfar

Vill bara klara upp en sak, jag skriver mycket om min mormor och morfar jag har bara två men eftersom min mammas föräldrar är skillda har jag två uppsättningar av morföräldrar jag har Mormor och morfar rune, varav mormor (Charlotte) är min biologiska, sen har jag Morfar och plastmormor Elisabet som ni nu förstår är morfar min biologiska och han heter Christer :) Här följer bilder på dem så ni vet hur det ligger till, vet att det är vissa som inte fått det rätt än :)

Puss Tuwa

image78

Morfar och jag :)

image79

Elisabet morfars fru ...

image80

Mormor och Rune, mormors man... :)

Förstår du nu Angelica? ;) hihi

Angelica och Isac

Tänkte lägga in kort på våra shopping kompisar eftersom jag skriver om dem ganska ofta :)
Angelica är mammas kompis och Isac är min framtida prins ;) hihi

Puss Tuwa

image77

Shopping i storstan

Idag har pappa besök av en gammal kompis från Östhammar där han är uppväxt, så vi åkte in vid 12.00 tiden för att hämta han Rickard som pappas kompis heter. Sen begav vi oss upp till stan där mamma hade spender byxorna på hon hade ju pappas kort som brännde i fickan hihi ;)
Först skulle de äta så de gick till O´Learys och åt, där hade de reklam kort på borden som jag tyckte va himla roliga.

Efter maten gick mamma iväg å mötte Angelica och Isac hennes vanliga vapendragare när det vankas shopping :)
Jag satt kvar med pappa och Rickard för jag tycker inte det e så kul å åka mellan alla butiker som ni redan vet, sen var det ju de där kortet himla mumsigt. När mamma kom tbx så var det inte mycket kvar av kortet jag hade "ätit" upp det mer el mindre hihi så gott var det inte men allt ska ju smakas.. :) Synd att mamma inte hade kameran med sig då hade ni fått se bildbevis.

När vi kom hem så ringde mormor å frågade mamma om vi vilje följa med på långpromenad med henne och Tristan och det ville vi ju :) Vi gick riktigt långt el rättare sagt mamma och mormor gick hihi ... vi gick ner vid Gron en sjö här i Finspång så det vart även lite tuff terräng med lera å allt :)
Väl hemma igen visade jag mormor hur duktig jag är på att gunga och hur kul jag tycker det är, mormor stod framför mig å sa buuu jag vet inte vad det är men när ngn säger buuu till mig så skrattar jag jätte mycket hur kul som helst.

Nedan ser ni även vad mamma köpte till mig :)

Ligger förtillfället i min säng å vilar lite men jag ska nog gå upp lite senare så jag sover inte för natten den här gången :)

Puss Tuwa

image73

Gung...

image74

gung, gunga......

image75

gunga med mig, så ska jag gung gung gunga ahhaa, jag ska gunga dig, gunga dig hihi

image76

Super söt kjol, prickig blus, sjyssta jeans, hello kitty pyjamas och ett smyckesskrin :)


God Morgon

Hihi idag vaknade mamma till vid 7.00 och eftersom jag fortfarande sov och solen lyste så starkt ute så tänkte mamma va smart å gå in i mitt rum och vinkla persiennerna så jag inte skulle vakna så tidigt. Mamma ville nämligen inte alls gå upp vid 7.00 och tänkte då att om det skulle bli mörkare i mitt rum så skulle jag sova ngr timmar till. Men ack så fel hon hade, när hon tassade in i mitt rum var detta som mötte henne två steg in irummet............

image63

Heeej....

image64

God morgon mammsen hihi...


Efter jag ätit min lelle var det dags för bus och vad då är roligare än att bränna omkring i min gåstol?! hihi
Idag upptäckte jag även tv bänken med alla sladdar och apparater.....hihi det e bara början......

image65

Hihi titta va jag fick tag på.....

image66

Dra å dra....

image67

Det ska gå, jag vill ju ha den......vart senare jätte sur när mamma tog bort mig därifrån, men det gick över fort när jag hittade en massa annat jag kunde busa med.

Nu ska jag vila igen, jag ville ju heller inte gå upp så här tidigt men vad gör man inte för mammsen ;)

Puss Tuwa

Hockey kväll

Inte mycket hände idag på dagen, jag vaknade som vanligt mellan 8-9 och stackars pappa fick släpa sig upp han såg jätte trött ut men jag va ju hungrig. När jag hade ätit och fått busa lite ville jag vila ett tag, man blir såå trött när man tränar på lekmattan hela morgonen. Sen var det dags för bad med mamma, det tycker jag är jätte mysigt men jag tycker inte om att tvätta håret för ibland kommer det vatten i ansiktet och det är läskigt.

Jag har även haft lite feber idag så det har inte vart ngt roligt alls, men mot kvällen försvann den och det var ju tur för mamma och pappa hade ordnat hockey kväll här hemma.

Mormor och morfar Rune var här och mamma hade förberett med hemma lagad pizza till matchen, jag fick som vanligt inte smaka men mamma hade gjort skinksås med potatis, morötter och broccoli och det var minst lika mumsigt :)

De åt även ostbågar innan matchen och jag ville oxå ha så jag fick majskrokar istället det är nästan samma sak fast utan allt det "farliga" mums hihi

Matchen var inte så spännande så jag lekte å busade en massa med mormor och så kröp jag nästan idag, ibland så kryper jag nästan men mest ålar jag mig fram och står på alla fyra å gungar. Man måste ju öva upp balansen innan man ger sig iväg ;)
Nedan följer lite bilder på hur dagen har löpt, varsegod å njut :)

Godnatt Puss Tuwa

image51

Nu kommer jag å tar dig...

image52

Men mamma då tar du kort igen...

image53

Baddags med mammsen, alltid lika kul :)

image54

Bus med mormor..

image55

Åhh tar du kort, smile :)

Söndag hos Morfar

Idag har vi vart på utflykt, först var vi en sväng på stan där mamma och pappa shoppade loss. När vi var klara begav vi oss till Morfar, men jag var såå himmla trött så jag visade inte upp min bästa sida utan va ganska gnällig. Förlåt Morfar men jag lovar att va mer social nästa gång :)
Jag blir sån när jag blir för trött, då blir jag jätte sur för det är en sån lustig känsla i kroppen att man bara vill sova men inte kan, konstigt det där.

Mamma var glad iallafall Morfar hade gjort sin speciella snitzel som mamma älskar, det är visst bara Morfar som kan laga sån god snitzel. Mamma har lovat mig att jag oxå ska få smaka snart, om ca 6månader kanske :)

När vi kom hem ville jag busa ett tag innan jag skulle sova så jag brände runt i min gåstol och sen fastnade jag framför elementet hihi...
Nu försöker jag sova för natten, men först måste jag ju böka runt lite i sängen som vanligt hihi

Puss Tuwa

image45

Innan vi åkte iväg, slappar lite på min "lekmatta"

image46

Moster och kusin..

image50

Morfar gör snitzel :)

image56

Va vill du? Jag har ju kört fast, hjälp mig då...

image57

Aha kameratime igen, bäst å le :)

Hmmm

Så vad har hänt idag då, jag vaknade som vanligt vid 9.00 och mamma hade sparkat upp pappa så vi mös ihop på morgonen. Sen blev jag trött som vanligt efter ngn timme så jag vilade lite, när jag vaknade var det pappa igen som kom in och hämtade mig. Mamma hade tydligen åkt in med mormor till stan för och shoppa å jag fick inte följa med, tur va det för jag tycker inte det e så kul å åka mellan alla butiker mamma ska in i ;)

Så började pappa jobba vid 17.00 i linköping och mamma hade inte kommit hem än så jag fick åka en sväng till morbror, men det var bara kul han är väldigt rolig min morbror. Busar alltid med mig en massa :)

På kvällen var vi hos mormor där moster och kusin hade kommit å hälsat på, ja självklart var Daniel där oxå :)
Jag busade massor å när jag tyckte att de inte tittade tillräckligt på mig skrattade jag å skrek jätte högt. Leoni tyckte nog jag busade lite för mycket men hon förstår nog när hon blir äldre å gör lika dant.

Lägger in lite foton, tyvärr hade mamma inte med sig kameran hos mormor men pappa tog ngr kort tidigare på dagen :)

Puss Tuwa

image42

Fotbolls Match mellan mig å Heffa Klumpen...

image43

Japp jag vann hihi...

image44

Vad ska vi hitta på nu då?! Va trött jag blev....

Utflykt till storstaden ;)

Idag åkte mamma och jag in till stan, mamma sa att hon klättrade på väggarna här hemma men hon bara ljuger hon kommer ju knappast upp på väggen, det är ju knappt så hon kommer upp för trapperna här hemma.. hihi

Väl i stan träffade vi upp Angelica och Isak, men Isak va inte så rolig han bara sov men det tyckte hans mamma bara va bra för Isak va lite sjuk å behövde vila.

När vi hade sprungit klart på stan skulle mamma å jag ta bussen hem, jag har aldrig åkt buss förr och chaffören körde alldeles för fort tyckte mamma. Hon ringde tom till Östgötatrafiken och klagade, hon beskrev högt och tydligt vad hon tyckte om att deras chaufförer kör som de gör när det inte finns ngr bilbälten och småbarn fanns ombord.
Hon är lite pinsam ibland min mamma, alltid ska hon säga vad hon tycker men iofs är det ju bra man ska ju säga ifrån.

Mormor var här oxå å busade med mig men vi hann inte med så mycket för klockan var mycket när hon kom. Men två blöj byten hann hon med hihi..

Just det mamma och pappa har köpt en video/camera så nu ska de filma mig, dvs när de förstått hur den fungerar för just nu blir bilderna inte så bra tycker mamma. Man måste ju ställa in dem så det blir rätt och det kan inte min mamma än men fy skam den som ger sig hihi

Puss Tuwa

image40

Vackrast :)

Min kusin å jag :)

image39

Lugnet före stormen :)

image33

Ouups du tappade nappen...whiii..

image38

Vart tog Leoni vägen, hur som helst va lugnt å skönt det blev mamma..

image37

Nu kan vi bara softa ihop, du å jag mamma, du å jag :)

Ny lägenhet (snart)

Snart blir det ny lya som sagt, mamma å pappa var å skrev på kontraktet idag. Då kommer jag få ett nytt rum å leva rövare i å det bästa är att mitt rum är det största. Annars har det vart en ganska lugn dag morbror var här hela dagen å busade som vanligt en massa med mig, tror han e lite kär i mig ;) hihi det e ju iofs alla som träffat mig...
Ja menar vem kan motstå det här ansiktet som syns här nere ;)

Jag har även slutat med ersättning idag, mamma säger att jag e stor nog att äta vanlig  välling istället bhaa.
Välling e ju super äckligt, tjock och konstig smak med havre i, så vi ska nog bli två om den saken hihi.

Puss Tuwa

image30

image31

Puma`s

Jag har fått nya dojjer, check them out...kommer mer bilder när jag har dem på mig såklart :)

Puss Tuwa

image29

Min söta kusin Leoni

Måste bara lägga in ett par bilder på min kusin, hon e en jäkel på å göra grimaser.
Men hon är söt :)

Puss Tuwa

image28

You looking at mee huu....

image23

Loeni har lånat min pappa å ligger å myser framför tv´n...
image24

Jag kan glo på dig hela dagen, kan du säga detsamma hihi..

image25

Här e hon tom lite lik mig :)

image26

Vaddå känner inte igen mig, det e ju jag....Leoni aka Fröken Svamp..hihi

Kommentarer

Hej lämna gärna ett avtryck när ni är här inne, jag älskar att läsa kommentarer :)

Puss Tuwa

Tråkiga Söndag

Idag har det inte hänt mycket, eftersom det är söndag har jag spenderat den mest som sig bör i sängen. Är visst ganska trött idag, vi skulle ut å gå förut men så ringde pappas jobb å han var tvungen att jobba. Men det gjorde inte så mycket att vi inte gick ut för jag sov nästan hela eftermiddagen.

Mamma har haft besök av morbrors flickväns syster som är frisör så nu är hon fin i håret, undertiden busade jag jätte mycket i min gåstol så nu ligger jag å slappar i sängen igen. Här kommer bilder på det, jag är jätte trött men det syns inte eftersom jag är en linslus av rang å alltid smilar upp mig för kameran :)

Puss Tuwa

image18

Trött...

image19

Tröttare....

image20

Full i Fan hihi...

Hemma igen

Nu e vi hemma igen, vi har varit hos mormor å morfar Rune fanken vilket drag de är där hemma!
Alla grillade men tror ni jag fick smaka ...nopp inte ett dugg. Jag får tydligen inte äta salt mat..vem har kommit på det?!¨Hur som helst trevligt var det, jag sov halva kvällen me ni vet hur det är med oss små vi behöver som sagt vår skönhetssömn :) Men jag vaknade vid 23.00 å då blev det dansa av, jag å morfar rune drog av ngr klassiker :)
nu är det nanna dags igen säger mamma så.....

godnatt alla

puss Tuwa

Sega Fredag

Idag kom vi inte iväg tidigt, mamma å pappa sov fram till halv två å jag med för den delen. Jag å pappa hade iofs varit upp en gång redan från 9.00 till 11.00 men mamma oj va hon kan sova.

Sen bar det tillslut iväg å mata ankor som vanligt de var lika hungriga som sist jag var där och de flyger så häftigt mot oss när de ser att vi har mat med oss. Jag gillar ankorna massor :)

Nu ligger jag å vilar lite på mammas order, vi ska nämligen till mormor å mamma vill att jag ska va sällskaplig å inte så trött så det är bara å lyda :)

Skriver mer sen!

Puss Tuwa

Tiger ;)

Här kommer de efterlängtade modellbilderna på...MIG såklart :)


image16

Cool

image14

Coolare

image17

I´m bad, I´m bad..you know it ;)

Btw var ute å gick idag typ hela dagen haha, var å kollade på nytt casa till mig sen ut å gå. Hem å äta snabbt sen ut å gå till morbror, var där å chillade i en dryga timme sen hem till mormor. Väl där busade jag massor så jag blev jätte trött å mamma å jag gick hem. Nu ligger jag väl ner packad i sängen å trivs som fisken i ..ni vet vad! Å för er som inte vet..vattnet hihi

Puss å kram Tuwa

Barnmorskan

Hej idag har jag varit hos den dumma tanten igen, hon tvingar alltid mamma å lägga mig på ett stor å opersonligt skötbord som jag absolut hatar. Hur som helst växt hade jag å nu mäter jag hela 70cm över marken och väger 7045g, det e inte illa ;) slapp ju sprutan åtminstonde idag :)

Sen bar det av till stan, pappa ska ju ha en sån där provning imorgon då de dricker en gul dryck som smakar skit helt enkelt, wiskey heter det visst. Mamma tycker inte heller om det så jag e inte ensam! Hihi
Han skulle hämta underlag så han vet vad han ska prata om så mamma å jag mötte upp moster å kusin Leoni å gjorde stan osäkra. Iofs satt jag mest å slappa men mamma hade med sig plånboken så lite shoppa blev det allt :)

Jag fick en jätte cool pyjamas med tiger på, ni vet han som e sååå irriterande i Nalle Puh, ska visa imorgon för blev inga modell bilder idag va såå sjukt trött. Just det strumpor blev det visst oxå men det e ju inte så intressant. Mamma handlade en massa till sig själv oxå men det bryr vi oss inte om :)
Hon är ju lite shopping tokig min mamma men det e ju inte så dåligt eftersom jag hoppas på att få allt jag pekar på i framtiden å mina chanser ser just nu ganska goda ut ...haha de du pappsen ;)

Puss å kram Tuwa

Matar Ankor

Hej nu var det länge sen jag bloggade men som sagt mamma och jag har ju varit sjuka  så jag får skylla allt på henne :)

Igår var vi ute på långpromenad här i Finspång, vi gick ner till slottsparken och passade på att mata ankorna som bor där. De är så roliga för så fort mamma el pappa slängde ut en lite brödbit så kom det massor av ankor flygandes det va jätte häftigt :) jag gillade dem jätte mycket speciellt när de kom nära å vi nästan var omringade av ankor, det va kul.

Vi var där idag med men eftersom mamma å pappa va tvungna å stanna och fika innan så hann jag ju självklart somna i vagnen innan vi kom ner så jag missade dem idag, men mamma säger att vi ska dit imorgon med å då jäklar ska här matas ankor :)

På kvällen gick vi till mormor å grillade, årets första grillning. Det var pappa som skulle visa sig manlig å det gick ju bra alla vart mätta och belåtna. Men sen vart jag så trött morbror var ju där å busade som vanligt en massa med mig å alla vet ju hur en tjej behöver sin skönhetssömn så när vi kom hem så dök jag i säng :)

Godnatt puss å kram Tuwa

image8

På väg ut till mina kompisar The Ducks

image9

Pappa å jag kollar läget

image10

Kolla mamma så många de är :) Ps mamma har lagt bröd på pappas axel hihi

image11

Slottet, synd att det ska renoveringar överallt men det blir ju fint tillslut :)

RSS 2.0